Portal 072info

Tri načina na koje muškarci gledaju žensko tijelo

Kad se pogledate u ogledalo, vidite preveliku pozadinu, kvrgava koljena, smešne nožne prste, celulit i tako dalje (lista nedostataka može biti i podugačka)? Međutim, zanimljivo je ono šta istovremeno muškarac vidi na vašem tijelu.

Dok vi na sebi zapažate detalje za koje mislite da su nepodnošljivi i kako bi vam trebao plastični hirurg, muškarac koji vas voli vidi u vama seksi boginju. Muški pol naime ne primećuje detalje i vide vas u cjelini, baš kao što često ne primećuju npr. nijansu boje pločica u kuhinji ili kroj vaše haljine (bitno im je samo da u njoj dobro izgledate).
Pitate li nekog muškarca koji fizički atributi ga najviše privlače na njegovoj djevojci, verojatno će se njegove moždane vijuge prilično namučiti u smišljanju odgovora. Pitate li svog partnera šta mu je najviše seksi na vama i videćete o čemu pričamo. Oni naime ni sami često ne znaju da definišu šta ih to najviše privlači na ženskom tijelu, a detalje koje vi primećujete na sebi njima mogu biti potpuno nepoznati.

Muškarci vide žensko tijelo na tri načina (a nijedan nije nimalo sličan onome kako vi vidite sebe):

1. Vide šta vas čini ženstvenom (vide dobre strane)

Kad vas gledaju, odmah primjete vaše atribute koji vas razlikuju od muškarca odnosno koji su baš karakteristike ženskog tijela. Grudi, bokovi, zadnjica, obline… Čak i način na koji hodate. Jednom muškarcu gotovo je nemoguće na ženskom tijelu da primijeti bilo koje druge dijelove tijela osim onih koji govore: ja sam žena.

Dakle, na toj listi se na nalaze predugački nožni prsti, celulit, strije, ožiljci, kvrgava koljena i slični nedostaci kojih se vi možda grozite.

2. Primjećuje šta vas čini jedinstvenom

Vaš preveliki razmak između prednjih zuba njemu može biti šarmantan. Dok vama opada raspoloženje dok razmišljate o vašoj predebeloj zadnjici, njemu se temperatura diže dok gleda vašu pozadinu u gaćicama. Mislite li da su vam usne pretanke? On obožava vaš osmijeh i ne razmišlja u ovakvom stilu: „Oh, usne su joj malo pretanke“.

Dijelovi tijela za koje vi mislite da je najbolje da ih niko ne vidi, za njega oni predstavljaju ono što vas čini jedinstvenom. Za njega su to slatki detalji, a nikako ružni nedostaci.

3. Opaža ono na šta stalno skrećete pažnju

Ako se konstantno žalite na svoje tijelo, pokazujete mu otvoreno nezadovoljstvo svojim izgledom i zračite imidžom očajnice, to bi moglo da malo poljulja njegovu želju, odnosno, može ga odbiti. Dok on razmišlja kako cio dan nije imao prilike da dira vaše tijelo, a vi mu, kad konačno bude u toj prilici, kažete „Izgledam kao balon“, time smanjujete njegovu želju i kvarite romantiku.

Djeluje i obrnuto, zato – volite svoje tijelo i zračite pozitivnim stavom prema sopstvenom tijelu, skinite se bez srama čak i ako vam se čini da vam stomak izgleda kao da ste progutali lopticu, guza kao velika lopta ili noge kao dvije čačkalice.

Zapamtite, muškarci vole prirodno žensko tijelo, a ne „savršene“ djevojke iz časopisa ili sa bilborda, besprekornih proporcija i kože. Naravno, želite zbog sebe da izgledate i osjećate se što zdravije i lijepše. Ali, u međuvremenu, nemojte dozvoliti da vas kompleksi udalje od vašeg muškarca. Zaslužujete svu pažnju i divljenje koje vam on pokazuje.

dnevnik.hr

Podijelite članak