AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Internet / Zabava

Nemoj koristiti predugačke rečenice i komplicirane riječi • Neka tvoji digitalni razgovori s određenom osobom ne prelaze više od tri maila

Bez mailova više ne možemo zamisliti život, no većina nas njima se koristi pogrešno.

1. Zamjena za pravi razgovor

Danas e-mail možeš poslati s bilo kojeg mjesta i u bilo koje vrijeme. No, nemoj se baš uvijek isključivo oslanjati na njega. Elektronička pošta nikad ne može nadmašiti razgovor uživo pa za one važnije stvari, uvijek nađi vremena za susret s drugom osobom lice u lice. Osim toga, brojna su istraživanja potvrdila kako ljudi nisu toliko dobri u razlučivanju pravog konteksta poruka, kao što se to mislilo, piše “Index“.

2. Komplicirani sadržaj

Sastavljaš novi mail? Nemoj koristiti predugačke rečenice i komplicirane riječi. Također, ne moramo naglašavati da nekoliko puta provjeriš gramatičke pogreške, prije nego stisneš “pošalji”. Sve te stvari mogu otuđiti tvoje primatelje ili još gore, izazvati nesporazume. Uvjeri se da je tvoj mail jednostavan i jasan.

3. Previše mailova

Neka tvoji digitalni razgovori s određenom osobom ne prelaze više od 3 maila. Umjesto toga, dogovori sastanak uživo ili barem telefonski, ako sastanak iz nekog razloga nije moguć. Kvaliteta uvijek dolazi prije kvantitete.