Tri poslanika odbila po 840 KM

Tri poslanika odbila po 840 KM

Tri državna poslanika, Željko Komšić, Šemsudin Mehmedović i Lazar Prodanović, odbili su “naknadu za efektivan rad u službi”, za 10 godina participiranja u radu parlamenta BiH, koja iznosi 840 KM.

Odluka Administrativne komisije parlamenta BiH da novčano nagradi četiri poslanika koja su “nakupila” 10 godina staža u Predstavničkom domu u javnosti, ali i među samim poslanicima, izazvala je mnogo bure, koja se i dalje ne stišava. Milica Marković nije željela da se izjasni naglašavajući da je za nju bitnija informacija “otkud baš njih četvero na tom spisku, ko ga je kreirao, pogotovo ako se zna da su neki poslanici i više od 10 godina u parlamentu”.

Najglasniji u svom “protestu” bio je Komšić, koji je pomalo neotesano i nekulturno svima poručio da ga bezuspješno pokušavaju napraviti licemjerom.

“Tako nešto niti sam tražio, niti sam dobio, niti imam namjeru da uzmem ako mi neko i ponudi. Samo još mogu reći da ….. i vas i vaših 840 KM”, poručio je Komšić, jasno aludirajući koja se riječ ili riječi kriju iza tačkica.

Šemsudin Mehmedović se najprije oglasio na svom FB profilu, na kojem je objavio dokument kojim upućuje zahtjev Administrativnoj komisiji za poništenje nagrade. Sličnog je stava i Lazar Prodanović, koji također nije znao da postoji ova nagrada.

“Što se mene tiče, ja to neću prihvatiti, nisam obaviješten, nisam primio nikakvo rješenje, niti mi pada na pamet da ta sredstva preuzmem”, decidan je Prodanović.

nezavisne

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE