Tri poteza za veći volumen kose

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Oprali ste kosu prije dva dana, a ona je već izgubila volumen i izgleda loše. Evo kako ćete joj vratiti svježinu i bujnost u samo deset, pet… dva minuta!

Ako vam je kosa tanka, vjerovatnost da će izgubiti volumen već dan nakon pranja je  velika. Ipak, to ne znači da morate da je ponovo perete – ima puno zabavnijih i pametnijih stvari koje možete da obavite umjesto toga, zato će vam dobro doći ovi trikovi koji će u nekoliko minuta vašu kosu ponovno učiniti bujnom.

ČITAJ JOŠ:  Rad u noćnoj smjeni i nezdrave životne navike povećavaju rizik od dijabetesa

Ako imate 10 minuta: Nanesite pjenu na korijen Ovo će vam dobro poslužiti između dva pranja: prvo pokvasite korijen kose običnom vodom, a zatim nanesite pjenu za volumen na dlan jedne ruke, a drugom raspoređujte male količine pjene na korijen kose ravnomjerno po cijeloj glavi. Zatim rukama raščešljajte kosu i fenom je sušite tako da kosu odižete pramen po pramen pod uglom od 90 stepeni. Kad je suha, upalite hladni vazduh na fenu i tako sušite oko minute. Popravite prstima i – gotovo!

ČITAJ JOŠ:  Nesvakidašnji prizor snimljen u Ogorju, zmije u “ljubavnom zagrljaju”

Ako imate 5 minuta: Natapirajte Za ovo vam treba mali češalj sa sitnim gustim zupcima. Pramen po pramen blago natapirajte korijen kose (oko 5 centimetara) tako da krenete od čela prema nazad. Držite pramenove podignute za 90 stepeni, a češalj vodoravno pa kad ste prošli cijelu glavu, lagano raščešljajte kosu prema doe i poprskajte lakom.

Ako imate 2 minute: Nanesite suhi šampon Nanesite suhi šampon od korijena do vrha (držite bočicu udaljenu 20 centimetara od glave dok ga nanosite). Nagnite glavu naopako i masirajte vlasište s obje ruke kako bi šampon upio masnoće i pomogao da se kosa odigne od korijena. Ovako ćete postići instant volumen.

ČITAJ JOŠ:  Pogledajte originalni kraj Titanika, koji je izbačen iz filma! (VIDEO)

nezavisne.com

GODISNJICA
MARKETING