Tri prijateljice poginule u sudaru na “putu smrti”, četvrta izgubila bebu

3 37

Tri djevojke su poginule, a njihova prijateljica je izgubila bebu u užasnoj saobraćajnoj nesreći na “putu smrti” u Argentini dok su slavile kraj Covid lockdowna.

Čaro Alvarez Amando (26), Sofija Duro (23), Florensija Barios (25) i Mikaela Krino Pačer (25) bile su na putu ka prijateljici i njenoj kući na plaži iz rodnog grada La Plata.

Devojke, koje su prijateljice od osnovne škole, nisu se vidjele osam mjeseci i vozile su ka gradu Pinamar kako bi uživale u dugom vikendu, prenosi “Sun”.

Sofija je vozila Renault Clio, kada je došlo do sudara sa porodicom u drugom vozilu.

Put na kojem je došlo do nesreće lokalno je poznat kao “put smrti” jer ima samo jednu traku koja ide u oba smjera, a trenutno se radi na pretvaranju u autoput.Sofija i Čaro, koja je bila na mjestu suvozača, poginule su na licu mjesta.Mikaela je odvedena u isti centar kao i Florensija sa teškim povredama i kasnije prebačena u drugu bolnicu.Lokalni mediji prenose da je Mikaela, koja je napunila 26 godina dok je bila hospitalizovana, umrla 21. maja.Florensija, koja je bila u 33. sedmici trudnoće, podvrgnuta je hitnom carskom rezu, ali je nažalost izgubila bebu.Delfina Burlando, njihova prijatelja ka čijoj kući su išle kada je došlo do strašne nesreće, oprostila se na Instagramu od njih.- Volim vas, zauvijek ću vas voljeti – napisala je.

Za sada nije poznato šta je uzrok nesreće, a policija je rekla da je u pitanju bio direktan sudar.