Tri puta pobijedio rak i otkrio kako mu je to pošlo za rukom

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

pobjeda

Jonathan Acott imao je samo 29 godina kada mu je dijagnosticiran rak testisa. Ubrzo nakon toga uslijedili su novi šokovi, a spomenuta opasna bolest nije bila jedina koju je pobijedio u idućih nekoliko godina. Njegova hrabra borba za život započela je još 2004. godine. Nije se predao onda, a neće ni sada, kaže.

Jonathan Acott radio je tada kao osobni trener i instruktor plivanja, vježbao je dva puta dnevno, šest dana u tjednu. Bio je u odličnoj formi, no tada je saznao zastrašujuću vijest – da boluje od raka testisa. Zloćudna bolest ubrzo se proširila na limfne čvorove i pluća.

30 zloćudnih tumora

Uslijedilo je 12 tjedana kemoterapije kako bi uklonio 30 zloćudnih tumora. Tretman je bio strašno naporan, no njegovo je tijelo to dobro podnijelo. U prilog mu je išla i dobra tjelesna forma, a najbolje od svega je bilo to što je rak reagirao na terapiju.

Nakon godina provedenih u hedonističkom stilu života, kako ga i on sam opisuje, shvatio je da u svom životu mora promijeniti jako puno toga, prije svega redovito vježbati te zdravo i redovito se hraniti.

Nakon tri godine discipline, 2007. je uslijedio još jedan šok. U prsima mu je pronađen tumor veličine kriket loptice. I opet je uslijedio težak operativni zahvat, ali opet je sve to dobro podnio zahvaljujući snazi i dobroj tjelesnoj formi. 

Počeo živjeti ‘punim plućima’

Tada je čvrsto odlučio da će pokazati svijetu da ga rak ne može pobijediti. Odlučio je stvari uzeti pod svoju kontrolu i počeo živjeti ”punim plućima”. Svoje je tijelo podvrgnuo krajnjim izazovima te ga gurnuo do granica koje nikad prije nije iskusio. 

Godine 2009. popeo se na Kilimanjaro. Odvozio je i biciklističku rutu od 900 milja u samo devet dana, a sudjelovao je i u poznatom triatlonu Ironman France. Bio je jako ponosan. 

Nakon pobjeda novi šok

A tada je opet uslijedio šok. Godine 2013. dijagnosticiran mu je tumor limfnih čvorova u predjelu trbuha. I opet je sve morao proći ispočetka. 

No, i ovaj put je uspio. Acott je svjestan da je mogućnost da će mu ubrzo pronaći novi rak vrlo vjerojatna, no kaže, ako ga je preživio tri puta, opet će. 

Kaže kako je najbitnije ostati pozitivan i ne predati se. Živjeti zdravo, redovito vježbati i pravilno se hraniti, tri su stvari koje ima na umu iz dana u dan i vjerno ih se drži. I zasad mu ide više nego dobro!

Net.hr