Portal 072info

Tri razloga zašto je svađa s partnerom dobra za vašu vezu

Konstantne svađe u vezi loš su znak, ali male rasprave i ‘svađice’ mogu biti djelotvorne i odlične za vašu vezu i odnos s partnerom. 

1. Oslobađate se negativnih energija

Nema ništa gore od čuvanja onoga što vam smeta u sebi. Jednog ćete dana, prije ili kasnije, ‘eksplodirati’. Zbog toga, puno je bolje objasniti partneru što vam smeta i zbog čega. To će rezultirati rješenjem problema, a vi se više nećete osjećati loše jer ćete izbaciti ono što vam smeta iz sebe i nećete to više držati u tajnosti. Svađa je dobra jer oslobađa emotivne kanale frustracije i bijesa. Jer, kada se oni nagomilaju može doći do ozbiljnih konflikata.

2. Bolje ćete razumjeti partnera

U svađi, potrebno je da obje strane pokažu svoje osjećaje i mišljenja. Slušajte svoga partnera kada priča i nemojte ga napadati ako misli drugačije od vas. Nema potrebe za ružnim i pogrdnim riječima. Ako naučite slušati, to će vam u budućnosti osigurati bolju komunikaciju i jači odnos.

3. Uvježbat ćete kompromis

Moramo biti svjesni da je kompromis ponekad nužan za zdrave i pozitivne odnose, kako u vezi, tako s ostalim osobama u našem životu. Smislena svađa ne treba odlučivati o tome tko je u pravu, a tko ne. Krajnji rezultat svađe upravo je pronalaženje kompromisa. Ponekad to nije lako, ali nemojte se obeshrabriti. Ključ uspjeha u vezi je shvatiti kako voditi “fer svađu”. Jer, svi znamo da je nemoguće složiti se oko svake sitnice sa svojim partnerom.

Podijelite članak