Tri simptoma kojima vam tijelo želi reći da ne pijete dovoljno vode

Tri simptoma kojima vam tijelo želi reći da ne pijete dovoljno vode

O važnosti hidratacije organizma mnogo je već rečeno, no moglo bi vas zanimati da žeđ nije jedini pokazatelj da vam treba više vode. Fiziolog Greg Justice za Woman’s Health naveo je 3 simptoma koju upućuju na to da ste dehidrirani.

1. Glavobolja

Organizam stalno gubi tekućinu a s njom odlaze i soli. Mozak je osjetljiv na te promjene i ta osjetljivost pokretač je glavobolje. Što više tekućine nedostaje organizmu, glavobolja je tim jača. – Što više tekućine izgubite, to se više smanjuje volumen krvi čime u mozak dopire manje kisika pri čemu se šire krvne žile i glavobolja je još gora, kaže Justice.

2. Izrazito žuta mokraća

Kad urin požuti, vrijeme je da prošetate do kuhinje i natočite čašu vode. Urin osobe koja pije dovoljno tekućine proziran je, a žuta boja ukazuje na to da je u mokraći previše otpadnih tvari. – Kad ste dovoljno hidrirani, toksini i ostale tvari lako se izlučuju iz organizma, no ako ne pijete dovoljno vode, zadržavaju se u organizmu, pojasnio je fiziolog.

3. Zatvor

– Voda pomaže protok tvari korz crijeva i dalje van iz vašeg tijela pa ako tijelo ne dobiva dovoljno tekućine, nema s čime krenuti, a vi nemate stolicu, zaključuje.

haber.ba

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica