Portal 072info

Tri vrste namirnica od kojih koža brzo tamni na suncu

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Preplanuli ten savršen je ljetni ukras kože. No vrloje važno da kožu dobro pripremite za sunce, kako iz vana tako i iz nutra. Želite li postići ujednačeni, brončani preplanuli ten saveznike potražite u ovim čarobnim ljetnim namirnicama koje obožava vaše tijelo.

Jaja
Jaja su prepuna vitamina A, B, D koji regeneriraju i hrane vaše tijelo, ali i kožu. Uz omega-3 i omega-6 masne kiseline, prijatelj vašeg preplanulog tena je i vitamin B6 koji se nalazi u žumanjku jaja, a zbog kojeg koža dobiva zaštitni sloj u obliku tamnih pigmenata koji je štite. Jaja možete jesti u obliku omleta, na oko ili pak meko i tvrdo kuhana.
Kombinirajte ih uz svježi sir jer sadrži veću količinu kalcija koji također utjeće na brzinu obnavljanja i tamnjenja kože, te uz maslinovo ulje koje revitalizira i regenerira kožu.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Mrkva i sir
Osim što je vrlo ukusan dodatak jelima, mrkva je prepuna sastojka koji štiti kožu od štetnog UV zračenja te je priprema za sunčanje. Riječ je o beta-karotenu kojim mrkva obiluje. Kada se beta-karoten pretvori u vitamin A koža dobiva potrbnu zaštitu te štiti kožu od opeklina tako što aktivira melanin koji joj daju preplanuli izgled.

Mrkvu je najbolje jesti sirovu, naribanu u salati u kombinaciji s rajčicom i paprikom, a u jelu u kombinaciji s tikvicama koje su također prijateljice vašeg ljetnog tena i zdrave kože.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Breskva i lubenica
Ljetno osvježenje svakako potražite u rashlađenom voću među kojim svakako vladaju lubenica i breskva. Osim što će okrjepiti vae tijelo i pružiti mu potrebnu tekućinu, ovo voće prepuno je vitamina A koji privlači zrake sunca i time ten dobiva toliko željenu brončanu boju. Lubenica sadrži i vitamin B i B6 koji su također prijatelji vaše kože, ali i preplanulog tena.

Napravite ukusnu voćnu salatu od breskve i lubenice, a po želji možete dodati i zreli mango te ostale svježe plodove sa stabla.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
26AD2F42 BF2A 4C5A 8220 19E3E77138F4
Podijelite članak
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6