Portal 072info

Tribine ASDA u Gradišću i Tetovu (FOTO)

PROMO – IZBORI 2016 – Stranka demokratske aktivnosti – ASDA Zenica održala je predizborne tribine u Gradišću i Tetovu. U mjesnim domovima lokalnom stanovništvu obratili su se nosilac liste za Gradsko vijeće, mr. Mensud Keleštura, i kandidat za gradonačelnika Zenice, mr. Ramo Isak. Uz sagledavanje strateškog načina realizacije općih problema građana Zenice, oni su se posebno osvrnulii na lokalne teškoće ovih mjesnih zajednica. Mr. Mensud Keleštura istakao je da će se posebno zalagati za pravedno i pošteno trošenje gradskog budžeta, kako bi se osigurao ravnomjeran razvoj svake mjesne zajednice u Zenici.unnamed-1

U razgovoru sa kandidatima ASDA stranke mještani su iznijeli mnoštvo problema i dosadašnji pasivan odnos gradskih vlasti, a posebno kada je u pitanju lokalna infrastruktura, ekološko zagađenje i neshvatljiva namjera da se u Tetovu zatvori osnovna škola, što uz sve druge teškoće oko školovanja djece predstavlja i simboličnu najavu gašenja ove tradicionalno poznate prigradske mjesna zajednice.

Kandidat za gradonačelnika Zenice, mr. Ramo Isak, obratio se mještanima i pojasnio im šta sve namjerava učiniti za unapređenje života u ovim mjesnim zajednicama. Posebno je naglasio njihove potencijale, kao što su obližnje prirodno izletište, mogućnost razvoja zapuštene industrijske zone angažovanjem domaćih i stranih investitora, a što će rezultirati otvaranjem novih radnih mjesta. Za sve to potrebno je da se građani na izborima izjasne za demokratsku promjenu vlasti i dolazak novih stručnih i nekompromitiranih ljudi, sa novim idejama, a koje posjeduju kandidati ASDA stranke.

Mjesto za Vašu reklamu!
Mjesto za Vašu reklamu!
Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box