Trikovi kako besprekorno da nanesete sijenku za oči prstima

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.

Većina žena posjeduje zavidnu kolekciju četkica i sunđera za šminkanje, ali kada su u žurbi prsti su najbrži i najbolji način da se efikasno nanese sijenka za oči. Osim toga, ovakav način nanošenja mejkapa odobrili su i mejkap artisti iz kozmetičke kuće Maybelline. Oni obajšnjavaju da su prsti ne samo savršen alat za nanošenje svih mejkap proizvoda, već i toplota tijela pomaže u omekšavanju proizvoda, što omugaćava jednostavniji način apliciranja, prenosi Pop Sugar.

To ne znači naravno da ćete prste koristiti svaki put, ali za smoky eye vam je dovoljna i jedna ruka. Tajna je u korištenju svih prstiju.

1. Operite ruke: Ovo se podrazumijeva, jer ćete raditi oko očiju koje su veoma osjetljive na bakterije. Stoga, budite sigurne da su vam prsti potuno čisti prije nego krenete da nanosite sijenku. Takođe, vodite računa da su vam nokti isturpijani kako bi izgbjegle eventualne ogrebotine.

2. Nanesite primarnu sijenku: Kažiprstom nanesite neutralnu nijansu sijenke (svijetlo brano, boja breksve, ili karamel) preko cijelog kapka.

3. Nanesite sloj tamnije sijenke: Srednjim prstom dodajte tamniju nijansu na spoljni ugao kapka, od pregiba do trepavica.

4. Hajlajter. Malim prstom nanesite jako svijetlu sijenku ili hajlajter na unutrašni dio kapka.

5. Blendanje: Za ovo iskoristite prst do malog, kojim ćete sjediniti sijenke i izblijediti greške ukoliko ste ih napravile.

072INFO TV