Screenshot 7 30
AUTOR: H.D.
DATUM: ruj 24, 2021 @ 15:40
KATEGORIJA: Lifestyle / Zabava
FIXGEHALT

Problem s podočnjacima imaju mnoge žene i muškarci, a njihovo prikrivanje je veoma teško pa čak uz pomoć kozmetike.

Postoji više razloga zbog kojih se javljaju tamne vrećice ispod očiju, a neki od uzroka mogli bi vas iznenaditi. Otkrit ćemo vam nekoliko trikova koji će vam pomoći da se riješite ili barem umanjite podočnjake.

Ispiranjem nosa istjerajte tekućinu

Tekućinu koja se nakupila zbog alergije, začepljenja sinusa ili prehlade možete ‘istjerati’ uz pomoć tzv. neti pota. Mali uređaj koji izgleda kao mali čajnik služi za ispiranje nosne šupljine.

Kreme koje brišu tamne mrlje

Kreme koje sadrže hidrokinon ili kojičnu kiselinu posvijetlit će tamne kolutove oko očiju te će smanjiti tamne podočnjake. Saveznici u borbi protiv podočnjaka su i kreme s kofeinom koje sužavaju krvne žile.

Promijenite položaj spavanja

Spavanje na boku i trbuhu zbog djelovanja gravitacije uzrokuje nakupljanje tekućine ispod očiju i pridonosi stvaranju podočnjaka. Ako je podočnjak na strani na kojoj spavate veći, to dokazuje da je uzrok nastanka vrećica spavanje na boku. Pokušajte spavati na leđima te pod glavu stavite jedan jastuk.

Provjerite jesu li tamni kolutovi višak pigmenta

Ako povučete kožu u stranu, a tamni kolutovi se pretvore u mrlje, to znači da je uzrok problema višak pigmenta u području oko očiju, kaže oftalmološki plastični kirurg Joseph Eviatar. Tamni se kolutovi stvaraju i zbog gubitka volumena u području oko očiju.

Kreme koje možete dobiti na recept

Područje oko očiju redovno tokom dana štitite kremom za sunčanje. Kreme koje sadrže retinoičnu kiselinu (tretinoin), a mogu se dobiti na recept, idealne su za dnevnu njegu, jer učvršćuju kožu oko očiju te sprečavaju nastanak bora i podočnjaka.

Hladnoća topi otekline

Natečenost oko očiju smanjit će hladne žlice, kriške krastavaca, rashlađene vrećice čaja ili paketići smrznutoga graška stavite li ih ispod očiju. Tajna nije u čudotvornim moćima krastavaca ni čaja, nego u hladnoći koja smanjuje otekline.

LIDER