Trikovi za ljepše usne

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Mnoge žene su nezadovoljne izgledom svojih usana, a ukoliko želite da izgledaju punije, pokušajte to uraditi sa par trikova i bez estetskih zahvata. Rastegnite usne u veliki osmijeh te ih skupite u poljubac, i to ponovite 20 puta. Svaki dan zviždite po par minuta, jednostavnije vam je uz omiljenu pjesmu. Dokazano je da osobe koje sviraju duvačke instrumente imaju veće i punije usne jer svakodnevno koriste usne mišiće. Na taj način se prkosi nedaćama kao što je usporeni metabolizam koji se prvo primjeti na koži usana.

Na usne stavite kapljicu eteričnog ulja cimeta ili metvice i izgledat će punije i mekše a samim tim i ljepše naravno. Ipak treba biti oprezan i sa eteričnim uljima jer u direktnom kontaktu sa kožom lica mogu izazvati alergije.

Svakodnevno se treba raditi dobro poznati piling peškirom kako bi se postigla što bolja cirkulacija usana i odstranile odumrle stanice. Jednostavno namočite ivicu peškira vodom i njom lagano istrljajte usne. Tako poboljšavate cirkulaciju a i pravite glatku podlogu za bolje prijanjanje ruža. A uz to će usne izgledati punije.

Istaknite usne olovkom za usne

Ako želite punoću usana postići do noći, jedan od trikova jest iscrtavanje rubova usana, a zatim i ostatka usana. To će istaknuti usne i zaustaviti razmazivanje ruža preko rubova.

Mentol daje efekat “natečenih” usana

Najbolja su ružičasta sjajila jer sjajne boje i hidratantne formule reflektiraju najviše svjetla pritom čineći vaše usne punijima. Za najbolje rezultate upotrebljavajte ona sjajila koja imaju mentol.