Trivić: Milorad Dodik je ukinuo Dan Republike Srpske

Trivić: Milorad Dodik je ukinuo Dan Republike Srpske

Milorad Dodik je ukinuo Dan Republike Srpske, rekla je predsjednica Narodnog fronta Jelena Trivić.

Kako je rekla, isključivo na njegovo insistiranje ova tema se našla u deklaraciji.

“Od svih izdaja nacionalnih interesa, ideja o ukidanju 9. januara kao Dana Republike je najteža“, izjavila je Jelena Trivić, predsjednica Narodnog fronta.

Trivić dodaje da se radi o datumu “koji svoje korijene vuče daleko u prošlost i da je Republika Srpska nastala kao odgovor Srba sa ovih prostora na Golgotu koju su kao narod preživjeli u Drugom svjetskom ratu”.

“Dan Republike je 9. januar. Danas je 9. juni. Za tačno sedam mjeseci obilježit ćemo još jedan Dan Republike. To je historijska činjenica i Dodik je ne može obrisati gumicom. Od lažnog predsjednika nismo ništa bolje ni očekivali nego da gazi sve što je sveto”, navela je Trivić.

“Koliki je Dodik lažov pokazuje činjenica da se navodno zalaže za mirno razdruživanje, a s druge strane de facto provodi odluku Ustavnog suda BiH o Danu Republike.

Ako se razdružuje, čemu ukidanje 9. januara kao Dana Republike?! Ako je i od Dodika, previše je. Priča o izdaji je, po ko zna koji put, dobila svog istinskog ‘heroja’. Odlazi Milorade dok još išta ima iza tebe ostati!”, dodaje Trivić.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica