Trivić: Prošla je godina, a još nema izvještaja CIK-a o ponovnom brojanju glasova za predsjednika RS

Trivić: Prošla je godina, a još nema izvještaja CIK-a o ponovnom brojanju glasova za predsjednika RS

Predsjednica Narodnog fronta Jelena Trivić podsjetila je na to da je prošla godina od općih izbora kada je zvanično kao kandidat PDP-a izgubila u utrci za predsjednika RS-a, no podsjeća da je riječ o izbornoj krađi za koju do danas nema raspleta.

“Danas je tačno godina dana od najveće krađe u historiji Republike Srpske, krađe izborne volje naroda”, napisala je predsjednica Narodnog fronta Jelena Trivić na društvenim mrežama.

Ona je podsjetila da godinu dana čekamo izvještaj CIK-a sa kontrolnog brojanja glasova, te da godinu dana čekamo pokretanje optužnice ili odbacivanje prijave za izbornu krađu.

“Koliko god vremena da prođe, šta god da se desi, stalno ćemo podsjećati da u palati predsjednika sjedi čovjek koji nema legitimitet”, kaže ona i dodaje: “Izborna korupcija je sjeme svake druge korupcije. Građani su izgubili još jednu godinu nade, budućnosti, zato danas imamo izolaciju, prijetnje miru, duhove rata, umjesto da se bavimo ekonomskim razvojem, šansama za mlade, novim poslovima, zagledani u neku vedriju budućnost”.

Ona je podsjetila da, kako kaže, nije stala ni borba za fer i poštene izbore.

“A pogotovo nije stala borba za Republiku Srpsku koja će biti na korist njenim građanima, narodu, a ne odmetnutim grupama i kliki okupljenoj oko lažnog predsjednika. Idemo dalje, nema predaje”, zaključila je Trivićeva.

Klix

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica