AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti

Ministrica prosvjete i kulture bh. entiteta Republika Srpska Natalija Trivić istakla je da školski časovi u skorije vrijeme neće biti produženi, odnosno vraćeni na trajanje od 45 minuta.

– S obzirom na nepovoljnu epidemiološku situaciju, u skorije vrijeme neće doći do objedinjavanja odjeljenja, odnosno produženja trajanja časova – rekla je Trivićeva.

Ona je navela da su zabrinjavajući podaci o broju zaraženih u ovom entitetu, te apelovala da građani poštuju epidemiološke mjere da bi se se spriječilo širenje koronavirusa.

Sprovedena anketa

Navela je da je potpuno neizvjesno organizovanje đačkih ekskurzija i da to zavisi od preporuka Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, odnosno od epidemiološke situacije.

Ona je za RTRS rekla da su turističke agencije sprovele anketu među učenicima o tome da li su zainteresovani za organizovanje alternativnih mogućnosti za odlazak na ekskurziju u Republici Srpskoj.

Kazala je da je 213 učenika trećih razreda srednjih škola zainteresirano, ali da su takve ekskurzije moguće samo u aprilu i maju i to ukoliko Institut odobri.

Novac će biti vraćen

Kada je riječ o osnovcima, odnosno učenicima osmih razreda, oko 1.000 njih zainteresirano je za organizovanje ekskurzije u entitetu Republika Srpska.

Trivić je istakla da će, kako je rečeno iz turističkih organizacija, svim roditeljima koji to žele biti vraćen novac u skladu sa zakonskim propisima.