Portal 072info

Trk po mirodiju: Ovaj začin će vaše požutjele zube uspješno pretvoriti u bijele!

Naravno, rezultati se neće vidjeti odmah, već poslije nekog vremena, a za to je potrebno da koristite ovu pastu barem nekoliko puta nedjeljno

Ako imate problema sa žutim zubima, ovo je idealno rješenje, iz više razloga.

Za izbjeljivanje zuba su vam potrebna samo dva sastojka – kokosovo ulje i kurkuma. Od njih je potrebno napraviti pastu, nanijeti je na zube i ostaviti da djeluje pet minuta. Nakon toga istrljajte zube četkicom i isperite usta.

Naravno, rezultati se neće vidjeti odmah već poslije nekog vremena, a za to je potrebno da koristite ovu pastu barem nekoliko puta nedjeljno. Što češće je budete koristili, to ćete prije imati savršeno bijele zube.

kurkuma

Kurkuma, drevni začin koji se koristi i u medicinske svrhe, pomaže u otklanjanju kamenca sa zuba (onog koji ne možete vidjeti golim okom), koji zapravo uzrokuje tamne mrlje na zubima i gubljenje bjeline.

Međutim, za razliku od agresivnih hemijskih izbjeljivača koji se nalaze u pastama za zube, kurkuma je potpuno prirodna, te ima antioksidativna i protivupalna dejstva, što je čini idealnom za oralno zdravlje.

Kokosovo ulje sadrži laurinsku kiselinu koja ima antifungicidna i antibakterijska dejstva, a njegove su prednosti mnogobrojne.

U svakom slučaju, jednostavan i prirodan recept koji možete probati i kod kuće bez ikakvog rizika.

 

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box