Trogodišnja Gabrijela iz Mostara je ostala bez roditelja u nesreći. Pokrenuta humanitarnu akcija

Trogodišnja djevojčica Gabrijela iz Mostara je ostala bez roditelja u teškoj nesreći koja se dogodila 24. septembra.

Ona se s majkom, ocem i bratom vraćala s izleta kada se u njihov Renault Scenic direktno zabio Mate Primorac. On se svojim BMW-om utrkivao s Milom Dokom u Mercedesu.

Roditelji i brat poginuli na mjestu nesreće

Njeni roditelji i brat poginuli su na mjestu nesreće kod Mostara. Djevojčica Gabrijela iz Mostara je završila u bolnici s ozljedama opasnim po život.

Stoga je hrvatski portal Index.hr pokrenuo akciju “Index želja: Budimo sad svi Gabrijelina obitelj”.

“Srećom, ljekari su joj spasili život. a mi smo odlučili, uz dozvolu njenih baka i djedova, pokrenuti akciju kako bismo Gabrijeli nadomjestili dio oduzetog bezbrižnog i sretnog djetinjstva.

Gabrijeli ne možemo vratiti roditelje i brata, ali joj možemo olakšati odrastanje i pomoći pri ulasku u samostalni život nakon punoljetnosti.

Svojom ljubavi i brigom zajednički možemo pokušati nadomjestiti dio roditeljske ljubavi i pažnje koja joj je u trenu nasilno i tragično oduzeta bahatim divljanjem bogataša.

Kvalitetno zakoračiti u samostalni život

Posljednjih tjedana radili smo na pravnom oblikovanju akcije kako bismo bili sigurni da će Gabrijela imati najbolju priliku i bez pomoći roditelja nakon punoljetnosti kvalitetno zakoračiti u samostalni život.

Najveći dio prikupljenog novca bit će uplaćen u investicijski fond, gdje će kroz godine dobivati na vrijednosti te čekati Gabrijelinu punoljetnost”, objavio je Index.

“Akciju pokrećemo uz pomoć Zaklade Solidarna, koju smo odabrali zbog njezine pouzdanosti i besprijekorne povijesti u organiziranju humanitarnih akcija”, navodi Index.

Gabrijeli možete pomoći direktnom donacijom na račun Zaklade Solidarna (Fond Desa i Jerko Baković) na sljedeće načine:

IBAN: HR6324020061500078383
Poziv na broj: 11-2022
Model (ako je potreban): 00
Opis plaćanja obavezno: Donacija za Gabrijelu
SWIFT (za uplate iz inozemstva): ESBCHR22