t 8
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Crna Hronika
NER FIT

Trojica dvadesetogodišnjaka iz Hrvatske održala su zabavu u stanu u Vilahu (Villach) u Austriji, no zabava je završila kobno za jednog 22-godišnjaka, piše Jutarnji.hr. 

FIXGEHALT

Naime, kako piše Fenix magazin, 21-godišnjak koji je prisustvovao zabavi priznao je da je zadavio drugog mladića.

Trojica mladića u dobi od 21, 22 i 23 godine konzumirali su gljive poznate i kao “čarobne gljive”, koje sadrže opojne tvari psilocibin i psilocin na zabavi u stanu. Toksikološki pregled trebao bi pokazati jesu li konzumirali i druge droge.

Dvojica prijatelja svjedočila su da se 22-godišnja žrtva počela ponašati sve agresivnije na zabavi. Prijatelj stradalog pokušao ga je smiriti te je očito to napravio tako jako da je 22-godišnjak zadavljen.

LIDER

– Smrt tog čovjeka uzrokovana je “gušenjem vrata rukama ili šakama”, rekao je Markus Kitz, glasnogovornik Državnog odvjetništva u odgovoru na upit APA-e. Kada se mladić prestao micati, pozvan je spasilački tim, no čak ni liječnik hitne pomoći više nije mogao spasiti žrtvu.

Kitz je rekao da mladići nisu otprije poznati policiji. Mladići u dobi od 21 i 23 godine uhićeni su po nalogu javnog tužitelja. Detaljan obdukcijski nalaz trebao bi biti dostupan za četiri do šest sedmica, kao i toksikološki izvještaj, navodi Fenix magazin.