AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Sport

Nogometaši Čelika trebali su sutra nastaviti s treninzima, međutim zbog situacije koja je još aktualna s koronavirusom, treninzi su odgođeni do daljnjeg. Pomoćni trener Zeničana i jedan od najboljih kondicionih trenera u BiH, Almir Seferović dao je igračima plan i program do ponovnog uspostavljanja trenažnog procesa.

Sigurno da ova situacija nije dobra za klubove, posebno za one koji u svojim redovima imaju veliki broj stranaca. Takav je i Čelik, koji u igračkom kadru ima sedam stranaca.

Kako je ova situacija s odgodom treninga na snazi od prošlog petka, trojica igrača Čelika, Bojan Pavlović, Nemanja Zlatković i Mladen Zeljković otišli su svojim kućama u Beograd, odnosno Novi Sad.

To znači kada bi se ova trojica igrača pokušala vratiti u BiH, morali biti 14 dana u izolaciji. Ostali igrači se nalaze u Zenici i čekaju dalji rasplet situacije, koja nikoga od sportskih radnika i sportista ne veseli.

Na Bilinom polju ovih dana je zatišje, proteklih dana putem portparolke pokušali smo saznati stanje i status dvojice igrača, Kenana Horića i Aidina Mahmutovića, ali u zeničkom klubu još nema odgovora, odnosno još nisu odlučili šta će biti s dvojicom nogometaša, koje očito ne “miriše” šef struke Umit Özat.

SportSport.ba