Trojica naših sugrađana, nažalost, napustili su nas u samo proljeće svojih života…

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

U najnovijoj u nizu nesreća na našim putevima, smrtno su stradala tri mlada čovjeka, u onom bezbrižnom razdoblju ljudskog života kada se ne razmišlja puno o posljedicama vlastitog izbora.

Zenica tuguje za tri mladića i njihovim osujećenim nadama i očekivanjima, za radostima njihovih najbližih koji su ih voljeli i nadali se da će ih vidjeti sretne i zadovoljne u daljem toku života koji obično ima svoje rođenje, mladost, zrelo doba i na kraju, svoju jesen i zimu.

ČITAJ JOŠ:  Kiša najveći problem malinara, otkupne cijene malina i dalje padaju

Trojica naših sugrađana, nažalost, napustili su nas u samo proljeće svojih života kada su, puni snage, mogli učiniti najviše za sebe, za svoje najmilije i za društvo u cjelini.

Svi se moramo trgnuti i učiniti najviše što možemo da M17 i svi drugi putevi više ne bude grobnica naše mladosti. Mlade vozače molimo da suspregnu poriv za brzinom i odupru se nagovaranjima vršnjaka da voze sve brže i sve opasnije. Stvarni život nimalo ne liči na kompjutersku igricu ili akcioni film. U stvarnom životu često je ishod takav da se igrica više ne može ponovo pokrenuti. Suviše je mladih života izgubljeno zbog beznačajnih razloga i mi moramo učiniti sve da to jednom prestane.

ČITAJ JOŠ:  Bajramski ručak posebna je prilika za druženje i uživanje

Najbližim članovima porodica i prijatelja preminulih Benarisa Telalovića, Nedžada Delića i Harisa Pajića izražavamo iskreno saučešće u nadi da će pronaći snagu da se izbore s ovim teškim gubitkom.

Upućujemo apel svim učesnicima u saobraćaju da se drže propisane brzine, budu vidno i propisno označeni i da poštuju sve saobraćajne propise kako ne bi dovodili u opasnost ni sebe ni druge učesnike u saobraćaju.

Selver Keleštura, v.d. gradonačelnika

GODISNJICA
MARKETING