“Trojka” iz Zenice jedina ekipa koja predstavlja grad na takmičenjima u Streetballu

Streetball ili basket 3X3 postao je Olimpijski sport, te sve uzima više maha u svijetu, kao sport koji privlači veliku pažnju. Svjedoci smo ekipe iz Viteza koja predstavlja BiH veoma uspješno na mnogim takmičenjima u Evropi.

Njihovim stopama krenula je i “Trojka” iz Zenice. Za ovu ekipu nastupaju: Dino Šekić, Armin Bilić, Namik Varupa,Adni Gradaščević i Muhamed Gak.  Ova ekipa već tri godine učestvuje veoma uspješno na brojim turnirima kako u BiH, tako i u regiji.

Ovu sezonu otvorit će turnirom u Makarskoj 26.maja, a nakon toga slijede turnir u Crnoj Gori, te BiH.  Ove godine po prvi puta dobili su određenu pomoć i od Gradske uprave, ali se nadaju da će njihov trud i rezultate prepoznati i sponzori, kako bi im bilo lakše učestvovati na što više turnira u regiji.

“Trojka” je tim koji prije svega predstavlja Zenicu kako u BiH, tako i u regiji, a sastavljena je od Zeničana, koji igraju i profesionalno košarku.

Nadamo se da će ljudi koji vole sport pomoći ovim momcima u nastavku njihove karijere u ovom sportu, koji nije bez razloga postao Olimpijski.

Sportzdk.ba

Prethodni članakNevjerojatne snimke: Ovdje voze samo najhrabriji
Sljedeći članakHamburg prvi njemački grad koji zabranjuje dizelska vozila