Portal 072info

Trošne fraze u novom ruhu: Ovo su slogani stranaka za lokalne izbore

Screenshot 2 1460
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Predizborna kampanja za lokalne izbore zvanično je počela od ponoći i političke stranke su predstavile svoje slogane među kojima se, za razliku od slogana ostalih stranaka, razlikuju SDA-ovi i SNSD-ovi utoliko što obećavaju sigurnost BiH, odnosno sigurnost RS.

Sve fraze su podjednako istrošene. Stranka demokratske akcije i Savez nezavisnih socijaldemokrata nastavit će napumpavati patriotski balon sloganima “Snažna SDA, sigurna BiH” i “Okupljanje za Srpsku”, zanemarujući da predstoje lokalni izbori od kojih građani očekuju pomake mjerljive rekonstruiranim ulicama, rasvjetom i drugom infrastrukturom.

Pozivanje na snagu i gomilu uobičajen je način djelovanja masovnih stranaka, s velikim brojem članova, pa je naprimjer HDZ Hrvatske na proteklim izborima svoj program predstavio pod sloganom “Sigurna Hrvatska”.

Opozicione stranke u Sarajevu, poput Naše stranke i Naroda i pravde, uživile su se u ulogu lokalnih pospremača patriotskog nereda koji je posljedica višedecenijske vladavine jedne te iste stranke, pa su se u skladu s tim odlučile za svoje slogane “Pospremanje” i “Iz temelja”, što je podjednako izazvalo podsmjehe.Socijaldemokratska partija i Demokratska fronta neće izlaziti iz zone komfora pa su se odlučile za najbezbolnije slogane, istrošene toliko da ne samo da neće izazivati kontroverze, nego neće ni biti primijećeni. Tako će SDP u kampanju pod sloganom “Dosljedno s karakterom” a DF pod sloganom “Odlučno u promjene”.

Kandidati DF-a i GS-a će svoj program u Sarajevu predstavljati pod natjecateljskim sloganom “Sarajevo pobjeđuje”.

HDZ BiH još uvijek nije predstavio zvaničan slogan, ali su neki njihovi kandidati, poput gradonačelnika Čapljine Smiljana Vidića, svoje obraćanje potencijalnim biračima započeli pod sloganom “Djela govore”, što je prežvakana fraza ponovljena gotovo toliko puta koliko i “Legitimno predstavljanje”.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Klix.ba


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
  • 3
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

SAMO U BIH: Komandir stanice optužen da je hapsio zbog komentara na Facebooku

072info.com

Predizborna kampanja se vodi i u školi: Ponosne nastavnice sa porukom “Glasajte za direktora”

072info.com

Zbog čega se škole zatvaraju, a kafići ne – nadležni imaju pojašnjenje

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6