Trump planira graditi luksuzni hotel u Beogradu

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Trump

POSLOVNA grupacija američkog multimilijunaša Donalda Trumpa zainteresirana je za gradnju luksuznog hotela u Beogradu, priopćeno je iz ureda srbijanskog premijera Ivice Dačića koji se u ponedjeljak sastao s Trumpovim predstavnicima.

Dolazak Trumpovih suradnika u Srbiju uslijedio je nakon što se Dačić koncem prošle godine tijekom službenog posjeta SAD-u u New Yorku sastao s Donaldom Trumpom, kad je načelno spomenuta mogućnost gradnje ekskluzivnog hotela, kakve u svom lancu ima tvrtka tog američkog poslovnog magnata.

Prema priopćenju iz Dačićeva ureda, Trumpova tvrtka namjerava u Beogradu sagraditi luksuzni hotel s pet zvjezdica, u kojem bi se nalazile kongresne dvorane, te kapaciteti za sajamske manifestacije.

Kako se navodi, Trumpovi će suradnici u naredna dva dana razgledati lokacije u Beogradu, a zainteresirani su i za prostor na kojem se nalazi zgrada nekadašnjeg Glavnog stožera bivše JNA u središtu Beograda, koja je teško oštećena tijekom NATO bombardiranja Srbije 1999. godine.

Premijer Dačić je naglasio kako Vlada Srbije podupire svaku inicijativu i ulaganje u razvoj gospodarstva, navedeno je u priopćenju.

Ministarstvo obrane (MOS) i Vojska Srbije (VS) započeli su 26. studenog prošle godine raščišćavanje ruševina dijela zgrade B nekadašnjeg Glavnog stožera bivše JNA, oštećene tijekom NATO-ova bombardiranja 1999. godine.

Početak tog posla u srbijanskim je medijima tada doveden u svezu s najavama mogućne gradnje luksuznog hotela za koji su zainteresirani američki multimilijunaš Trump, kako je tvrdio premijer Dačić, te prijestolonasljednik Ujedinjenih Arapskih Emirata šeik Mohamed al Nahyan, čiju je namjeru da ulaže u Beogradu ranije najavio srbijanski vicepremijer Aleksandar Vučić.

Index.hr