Tržni centar Delta Planet će biti otvoren 21. marta u Banjoj Luci

Za nešto više od tri sedmice u Banjoj Luci će biti otvoren tržni centar Delta Planet, kroz koji će se neki od svjetski poznatih brendova prvi put predstaviti na tržištu BiH. Na površini od 60.000 kvadratnih metara pored trgovina naći će se i drugi sadržaji koji će biti na raspolaganju građanima. Prema podacima sa službene stranice srbijanske kompanije Delta, tu će se nalaziti i najveće kino na našim prostorima površine 1.500 kvadratnih metara sa šest kinosala, kao i supermarket, dio s restoranima i blizu 1.000 parking mjesta.

Pored toga, oko ovog ogromnog objekta su napravljene nove i popravljene su stare saobraćajnice, što će potpuno izmijeniti izgled ovog dijela grada. Stanari lice Frana Supila i ostalih ulica u ovom naselju su zadovoljni jer su do prije nekoliko mjeseci živjeli u ulici punoj rupa koju niko nije popravljao, a sada je potpuno drugačije.

“Dok nisu počeli radovi, ovdje je bila livada i grmlje u kojem je ko zna šta bilo. Govorilo se da će ovdje biti izgrađen sportski centar, ali evo, dobili smo tržni centar, kažu najmoderniji u ovom dijelu Balkana. Neka su nama popravili ulicu i da se tu zaposli što više mladih, to je važno”, kazao je jedan od stanara.

Uočljivo je i to da radnici ubrzano rade na finaliziranju radova na svim dijelovima centra, a na pitanje da li će radovi biti gotovi na vrijeme, kažu da se nadaju da hoće.

Delta Planet će biti otvoren 21. marta.

Klix.ba