Tuča ispred kafanen u BiH: Udarali se autodizalicom i metalnom šipkom 

Tuča ispred kafanen u BiH: Udarali se autodizalicom i metalnom šipkom 

Osnovni sud u Prijedoru potvrdio je optužnicu Oktužnog javnhg tužilaštva u Prijedoru kojom se  B.G. i B.D.  koji se terete za nanošenje tjelesnu povrede.

Prema navo se terete za događaj od 29. aprila ove godine ispred ugostiteljskog objekta u mjestu Miska Glava, grad Prijedor. Osumnjičeni B. G. je, nakon što se prethodno doveo u alkoholisano stanje, verbalno sukobio sa osumnjičenim B. D. unutrašnjosti lokala, koji ga je opominjao da ne razbija flaše u lokalu. 

– Potom je ispred istog lokala došlo do fizičkog obračuna između navedenih osumnjičenih u kojem su jedan drugom zadali više udaraca u predjelu glave i tijela, te je nakon toga B. G. iz svog auta uzao metalnu autodizalicu, svjestan da je ista sredstvo koje može teško povrijediti tijelo, pa je sa istom dva puta udario B. D. po tijelu nanoseći mu na ovaj način lake tjelesne povrede u vidu modrice veličine 5 centimetara na lijevoj nadlaktici i modrice veličine 3 centimetra na lijevom ramenu a potom je razbio vjetrobransko staklo na teretnom vozilu B. D. – navedeno je u optužnici.

Nakon toga je B. D. uzeo u ruke metalnu šipku, kojom je udario B. G. u glavu, nanoseći mu na ovaj način laku tjelesnu povredu u vidu nagnječno razderne rane u potiljačnom predjelu glave dužine oko četiri centimetra. Dakle, drugog tjelesno povrijedili sredstvom podobnim da se tijelo teško povrijedi.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica