TUĐE SLAĐE: Koliko cijenimo svoje ili smo slijepi pored očiju?

TUĐE SLAĐE: Koliko cijenimo svoje ili smo slijepi pored očiju?

BazeniZenica

Kada ne cijenimo svoje, kako očekivati od drugih da pokažu respekt prema svim bogatstvima koje posjeduje grad Zenica?

U posljednje vrijeme svjedočimo sve većem odlasku Zeničana u obližnje gradove, bilo da je riječ o noćnom provodu ili nekim novootvorenim bazenima.

Zenički bazeni su oduvijek bili centar ljetnih dešavanja, tako će se oni stariji bolje sjetiti kako su Sarajlije, Vitežani i mještani drugih bosanskohercegovačkih gradova dolazili upravo na zeničke bazene u Crkvice kako bi se okupali, rashladili i zabavili.

Danas, nažalost, svjedočimo jednoj drugačijoj situaciju gdje mladi Zeničani odlaze na bazene u druge gradove kroz koje su do jučer samo prolazili, a danas ih redovno posjećuju. Koliko poštujemo, cijenimo i uživamo u onome što nam Zenica nudi pitanje je koje se samo nameće?! Mnogi će kazati kako, naprimjer, bazene u Crkvicama treba renovirati od čega ne bježimo, ali ne treba živjeti u zabludi. Naime, naši bazeni od ove godine za dob stariju od 7 godina naplaćuju ulaznicu u iznosu 3 KM, što je donijelo negodovanja od strane naših građana.

Trebamo se samo zapitati, ako naprimjer ulaznica na bazen u okolnim gradovima iznosi više od 5 KM a da pri tome ne možete unijeti sokove ili hranu, te ste primorani snositi troškove prijevoza, koliko je zapravo 3 KM za zeničke bazene na koje nesmetano možete ponijeti navedeno minimalno?! Iako je aktuelni načelnik, g-din Husejin Smajlović, nagovijestio kako bi u ovom mandatu trebao izvršiti rekonstrukciju naših bazena, svakako da Zeničani i bez njihove rekonstrukcije imaju gdje otići, okupati se, baviti sportom i rashladiti. 

Nadamo se kako će ovaj tekst barem jednim dijelom uspjeti oživjeti svijest Zeničana, te da ćemo konačno početi cijeniti prvo bogatstva i blagodati našeg grada, a tek onda objekte van naše prelijepe Zenice.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE