TUGA DO NEBA: Danas dženaza ubijenoj radnici fotokopirnice u Zenici

Javnost u našoj zemlji, ali i regionu, zgrožena je nakon vijesti da su u fotokopirnici u Zenici pronađena dva beživotna tijela, odnosno da je vlasnik fotokopirnice “No 8” ubio dugogodišnju radnicu, a potom oduzeo sebi život. 

Naime, vlasnik radnje Muhedin Begagić (63) je ubio dugogodišnju radnicu Nerminu Pojskić (54), a onda presudio i sebi iz vatrenog oružja. Beživotna tijela su satima bila u fotokopirnici, a uočio ih je slučajni prolaznik koji je odmah pozvao policiju.

Dežurni ljekar Hitne pomoći je po dolasku samo mogao konstatirati smrt. 

Policija je pored tijela našla pištolj. Iza ubijene Nermine ostali su suprug i sin. Policija utvrđuje okolnosti pod kojima je došlo do ove nezapamćene tragedije.

MUP Zeničko-dobojskog kantona se oglasio nakon što su u fotokopirnici pronađena dva beživotna tijela. 

– Dana 04.06.2022. godine, u 21,20 sati, Uprava policije MUP-ZDK je obaviještena da se u ulici Islambegovića put, Grad Zenica, u prostorijama fotokopirnice NO 8, nalaze dva beživotna tijela. 

Odmah nakon prijave formirana je uviđajna ekipa Sektora kriminalističke policije Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona koja je pod nadzorom dežurnog kantonalnog tužioca izašla na lice mjesta i izvršila uviđaj.

Provedenim uviđajnim radnjama potvrđen je identitet i utvrđeno je da se radi o tijelima B.M. rođen 1959.godine, iz Zenice te P.N., rođena 1968. godine, iz Zenice. Također, u neposrednoj blizini tijela pronađeno je vatreno oružje-pištolj.

Nakon izvršenog uviđaja, tijela su prevezena u prosekturu Kantonalne bolnice Zenica radi vršenja obdukcije nakog čega će biti poznato više detalja o okolnostima koje su dovele do smrti navedenih lica.

Sa lica mjesta su izuzeti određeni tragovi koji će biti predmet vještačenja. 

Policijski službenici nastavljaju daljnji rad na rasvjetljavanju svih okolnosti pod kojima je došlo do smrti navedenih lica o čijim rezultatima će javnost biti blagovremeno obaviještena – saopćeno je iz MUP-a ZDK.

Uviđaj na licu mjesta trajao je dugo u noć, a još niko ne može vjerovati da se Muhedin odlučio na ovaj čin. 

U nedjelju je završena obdukcija tijela radnice i vlasnika fotokopirnice, a posebno je šokantno i to kako Muhedin nije ubio Nerminu iz vatrenog oružja. 

Kako 072info saznaje od izvora bliskog istrazi, tragovi na vratu ubijene Nermine ukazuju da je uzrok smrti gušenje, odnosno da ju je Muhedin udavio. Nakon toga, pucao je sebi u glavu. 

Ove navode uzroka smrti, odnosno da je smrt nastupila gušenjem, potvrdili su iz Tužilaštva ZDK za 072info.

-Nakon završene obduckije tijela lica N.P., specijalista sudske medicine, vještak obducent, se izjasnio da je kod lica P. N. smrt nasilna i neposredno nastupila uslijed ugušenja, odnosno prestanka disanja stezanjem gornjeg dijela vrata šakom – kažu iz Tužilaštva ZDK za 072info. 

Dženaza-namaz nesretnoj radnici fotokopirnice bit će klanjana danas na Gradskom mezarju Prašnice u 17 sati, prijevoz obezbijeđen ispred Čaršijske džamije poslije ikindija-namaza. 

Ispratna dova bit će proučena u Čaršijskoj džamiji i u kući ožalošćenih. 

Podsjetimo, dženaza-namaz Zeničaninu koji je oduzeo život radnice, a potom i svoj, bit će klanjana danas, poslije ikindija-namaza ispred džamije u Janjićima.

Ukop će se obaviti na mjesnom mezarju u Janjićima, dok će ispratna dova biti proučena u Potočkoj džamiji prije ikindija-namaza. 

Prevoz obezbijeđen ispred Čaršijske džamije u 16.30 sati.