Tuga i bol: Desetorica mladih poginula na mjestu gdje i četvorica mladića iz Novog Pazara

NoviPazar decembar2021 FB22
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Nakon što je u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju oko 22 sata u naselju Lukare u Novom Pazaru, gdje su život izgubili Amel Ibrahimović (21), Mithat Hamidović (23), Senad Đerlek (22) i Amar Ujkanović (21), tuga ne prestaje, a nažalost ovo nije jedina tragedija na ovoj crnoj dionici.

Ovo nije jedina tragedija koja je odnijela mlade živote na ovom potezu.

Za posljednjih šest godina na nekoliko kilometara razdaljine kroz naselje poginula su – desetorica mladića.

Najstariji je imao 24, najmlađi 17 godina.

U stravičnom udesu prije godinu i po, 11. jula 2020. godine, blizu mkesta na kojem se u nedjelju uvečer dogodila nesreća, poginula su tada trojica mladića – Demir Smajović (22), Almir Sulejmanović (24) i Džemil Nuradinović (23). Još trojica mladića tada su teško povrijeđeni.

Tada se Audi A6, kojim je upravaljao sada Smajović, i u kome su bila još trojica mladića u Lukarima sudario sa Opel Astrom u kojoj su bili stradali Sulejmanović i Nuradinović i još jedan mladić.

Sredinom septembra 2015. također nekoliko kilometara dalje, na Kruševačkom mostu stradali su Elmedin Tutić (17), Faris Šemsović (20) i Mervan Džanković (21), kada je automobil u kome su bili probio ogradu mosta i sa 30 metara visine pao na zemlju.