TUGA: Pilot javio roditeljima da će im preletjeti kuću, pa stradao

sr 9

Pilot Zvonko V. iz Donje Borine poginuo je jutros u padu vojnog aviona u Brasini. Kako Telegraf.rs saznaje, Zvonko je samo sat ranije najavio roditeljima da će preletjeti avionom iznad kuće. 

– Zvonko je pravio krug iznad mjesta u kom je odrastao. Roditelji su znali da će prelatiti iznad kuće. Sat ranije im je najavio da će proći ovuda. Čuo sam zvuk kojim je pozdravljao roditelje. Da li je to bio pozdrav za budućnost… Spuštao se ka zemlji kružeći, pošao je da se vrati gore, ali nije uspio… Desilo se šta se desilo… Sve sam to vidio – ispričao je Čedomir. 

Dodaje da je u kući pored Zvonkove živio njegov stric koji je isto bio pilot, a koji je poginuo prije nekoliko godina.

– On je bio moj školski drug. Pao je sa ploče kad je bio kod neke familije kojima je pomagao da je betoniraju… – rekao je sagovornik.

Ekipa portala Telegraf.rs obišla je selo Donja Borina kod Malog Zvornika, našavši se pred kućom tragično nastradalog čoveka. 

Iz kuće preminulog navode da se čuje kuknjava koja odzvanja cijelom ulicom. 

Mjesto je prazno, ulicom rijetko ko prolazi. Oni koje su zatekli, hodaju oborene glave. O preminulom komšiji izgovaraju samo riječi hvale, suznih očiju.

– Bio predivan čovjek. O njemu samo sve najbolje. Ne mogu da shvatim zašto se tako divnim ljudima dešavaju tako loše stvari – kazala je jedna komšinica, teško govoreći od šoka.

Nesreća se prema navodima Ministarstva odbrane, desila jutros u 9.10 sati. Do nesreće je došlo tokom izvršenja redovnog letačkog zadatka.

– Avion je jutros pregledan u skladu sa svim procedurama i nakom pregleda konstatovano je da je ispravan i spreman za let – saopštili su iz Ministarstva.