54724E7D 4BF7 4A30 A4E7 084CB6E4A468
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
NER FIT

Bišćani će 1. septembar upamtit ćemo po odlasku još jedne mlade osobe, jedne heroine koja je svojom duševnom ljepotom, snagom i hrabrosti inspiracija mnogima.

FIXGEHALT

Ali neki ljudi odu prerano sa ovoga svijeta jer su za ovaj svijet previše dobri… Baš takva bila je i ona.

Derviša Fazlić, simbol snage, bihaćka heroina, zauvijek je zatvorila svoje lijepe oči. Jedina utjeha  je da je više ništa ne boli.

U 20-toj godini života dijagnosticirana joj je progresivna sistematska skleroza, rijetka bolest vezivnog tkiva. Radi se o rijetkoj bolesti koju karakterišu zatezanje i zadebljanje kože, a naposlijetku dovodi do teškog oštećenja unutrašnjih organa, naročito srca, pluća, bubrega i sistema za probavu, dok njene tačne uzroke moderna medicina još nije otkrila.

LIDER

Usljed posljedica bolesti mlada Derviša nije bila u stanju da se samostalno kreće, što joj je  pričinjavalo velike probleme. Rapidno je počela gubiti na kilaži i u jednom trenutku bila teška svega 36 kilograma. Nažalost, ova mlada djevojka je, nakon višegodišnje lavovske borbe, izgubila životnu bitku.

7D524BC9 ED75 4B9A 8592 BE593AF58C28

Društvene mreže su pune fotografija bihaćke heroine i oproštaja od prerano ugašene mladosti, od djevojke kojoj je životna želja bila da radi kao zdravstveni radnik, ali sudbina je bila drugačija, a iza nje ostali nedosanjani snovi.