Tuhel: Volio bih da ostanem u Chelseaju, ali…

DA44788C D22A 48EB AC63 6D2244846AB3
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Trener fudbalera Chelseaja Thomas Tuchel u razgovoru sa britanskim novinarima pred utakmicu sa Brightonom rekao je da je svjestan da je 13 bodova, koliko njegova ekipa zaostaje za Manchester Cityjem u Premier ligi, velika razlika, koju moraju da smanje, kao i da zna da će ga na sadašnjem radnom mjestu zadržati samo dobri rezultati, piše N1.

“Imam ugovor do 2024. godine. Hajde da pokušamo da ostanemo barem onoliko koliko ugovor govori. Historija nam kaže da to nije tako lako, ali danas se osjećam uvjerenim da je to moguće. U ovom trenutku ne postoji mjesto gde bih više želio da budem“, rekao je Tuchel, a potom i nastavio:

“Veoma sam sretan u Chelseaju, vidjet ćemo šta će se desiti, ali svi znaju da su rezultati ono što je neophodno. Odgovoran sam za kreiranje atmosfere, koja će nam donijeti i rezultate“.

Fudbaler Chelseaja Armando Broja nalazi se na pozajmici u Southamptonu, u čijem dresu je ove sezone postigao pet golova, tako da su zadovoljni Sveci odlučili da pregovaraju sa Plavcima o otkupu ugovora. Tuchel smatra da nije pravi momenat za takve razgovore.

“On je naš igrač i dobro mu ide, ali podsjetiću vas da se nalazimo tek na pola sezone. Mora da nastavi da se usavršava i dokazuje u Southamptonu. Armando je sve bolji. Riječ je o jedinstvenom igraču, koji ima brzinu, robustan je i počeo je da bude i efikasan u smislu golova. Ipak, za razgovore o njegovoj budućnosti nije momenat. O tome ćemo razgovarati na leto, kada se završi sezona i budemo imali kompletnu sliku”.