Portal 072info

Tuka drugim mjestom u kvalifikacijama osigurao polufinale na 800 metara

Tuka se našao u nimalo laganoj četvrtoj grupi zajedno s evropskim prvakom Adamom Kszcozom (Poljska), a tu su još bili Gabriel Tual (Francuska), Markus Einan (Norveška), Daniel Rowden (Velika Britanija), Žan Rudolf (Slovenija), Elliott Crestan (Belgija) i Daniel Andujar (Španija).

Amel je ostvario plasman u polufinale osvajanjem drugog mjesta s vremenom 1:46.47. Očekivano je pobijedio Kszczot koji je imao vrijeme 1:46.31. Treće mjesto je pripalo Rowdenu zahvaljujući vremenu 1:46.59.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Što se tiče našeg drugog atletičara Abedina Mujezinovića, on se takmičio u prvoj grupi atletičara, a protivnici su mu bili Elliot Giles (Velika Britanija), Christos Demetriou (Kipar), Saul Ordonez (Španija), Cosmin Trofin (Rumunija), Michal Rozmys (Poljska), Mark English (Irska), Tamas Kazi (Mađarska) i Marc Reuther (Njemačka).

Pobijedio je Ordonez (1:47.95), drugi je bio Rozmys (1:48.01), a treći Giles (1:48.05). Na četvrtom mjestu je završio Mujezinović (1:48.05) te je čekao završetak kvalifikacija ne bi li prošao u polufinale zahvaljujući svom vremenu. Ipak, u tome nažalost nije uspio. Na kraju utrke je naznačeno da je diskvalifikovan.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Polufinalna utrka je na rasporedu u petak u 19:32 sati, a finalna u subotu u 20:30 sati.

Klix.ba

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME