Portal 072info

Tuka: Imati najbolje vrijeme u Evropi je velika stvar i to mi ulijeva samopouzdanje

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Vrijeme postignuto u Pfungstadtu nastavak je dobre Tukine forme nakon što je u Roveretu osvojio treće mjesto s najboljim rezultatom u Europi ove godine u toj disciplini.

“Osjećam se dobro na kraju sezone. Okončao sam trke što se tiče 800 metara i upravo je ova u Njemačkoj bila posljednja za ovu sezonu. Nažalost, nedostajala mi je bolja konkurencija, a i vrijeme je bilo prohladno. Ipak, moram istaći da mi se zdravlje znatno popravilo jer sam tokom Svjetskog prvenstva u Londonu bio bolestan”, počinje razgovor Tuka za portal Klix.ba.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Velika temperatura

Iako je u Londonu, kako sam kaže, razočarao, uspio se podići i napraviti veliki uspjeh.

“Nakon Londona sam nastavio s treninzima i onda sam ostvario najbolje vrijeme u Evropi ove godine. Znam da sam trebao biti najspremniji u Londonu, a utrka u Monte Carlu, koja je prethodila Svjetskom prvenstvu, mi je dala krila. Ipak, viša sila je imala utjecaj. Imao sam veliku temperaturu i moje tijelo nije moglo da odgovori na ono što sam ja želio. Desilo se to što se desilo”, rekao je Tuka.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Do kraja sezone planira nastupati u utrci na 400 metara.

“Moje tijelo se popravilo i u dobroj sam formi, što sam potvrdio i prije nekoliko dana u Njemačkoj. Imat ću još vjerovatno jednu utrku na 400 metara, ali nisam siguran gdje će biti. Želim da popravim lični rekord i tako zaokružim uspješnu godinu. Imati najbolje vrijeme u Evropi je velika stvar, tako da mi to daje samopouzdanje i za naredne utrke. Znam da mogu puno bolje. Organizatori iz Novog Pazara su me zvali i žele da tamo trčim 400 metara. Čuo sam da sam imao veliku podršku ljudi iz tog kraja, tako da ću se vjerovatno odazvati kao znak zahvalnosti za sve”, govori nam Tuka.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Lekcija i pouka

Naš najbolji atletičar i za narednu godinu ima velike planove.

“Svake godine imamo neko veliko takmičenje. Sljedeće nas čeka Evropsko prvenstvo u Berlinu i to će biti najveći događaj godine. Želim u Njemačku otići maksimalno spreman, a da mi sve što se dešavalo u prošlosti bude lekcija i pouka za naredne sezone. Ušao sam u najbolje godine i želim da bilježim vrhunske rezultate te da pokušam osvojiti još medalja za BiH na velikim takmičenjima”, rekao je Tuka za kraj razgovora.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Klix.ba

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME