amel tuka
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Sport
NER FIT

Najbolji bh. atletičar Amel Tuka dobio je veliki broj čestitki naokn plasmana u veliko finale utrke na 800 metara na Olimpijskim igrama, a jedna se naročito istakla. Njegova komšinica Rada je napisala objavu na Facebook profilu, koju je Tuka podijelio uz poruku svojim komšijama i kompletnoj bh. javnosti koja ga podržava.

FIXGEHALT

– Od mnogih građana Bosne i Hercegovine sam dobio pregšt čestitki za ulazak u finale i zaista riječima ne mogu opisati, koliko sam sretan i koliko mi to znači. Jedna u nizu čestitki bila je i od mojih komšija i na nju sam jako ponosan, jer na kraju svega, jedino što je bitno je čojstvo, a mene je moja porodica odgojila da prvo budemo ljudi, a sve drugo će doći po zaslugama. Sretan sam što me ljudi ne prepoznaju samo po rezultatima na stazi, već i po tome kako se ophodim prema njima, a ljepšu čestitku, od ove skoro da i nisam mogao dobiti – napisao je Tuka, te nastavio:

– Svojim roditeljima dugujem sve, jer su me oni odgojili da budem ovakav kakav sam danas, a svojim komšijama i svima onima, koji moju sreću dijele kao da je njihova, želim samo reći da vas volim. Iskreno i iz srca, kao što vi volite i mene. Teta Rado, ljubite sve redom i vidimo se uskoro u našem Modrinju.

Podsjećamo, finalna utrka na 800 metara na rasporedu je u srijedu s početkom u 14:05 sati kada će Amel Tuka, po ko zna koji put, pokušati obradovati bh. javnost.

LIDER