Portal 072info

MAKARSKA: Turističko ljeto se nastavlja sa više od 45.000 gostiju

Pretposljednji vikend kolovoza na Makarskom primorju, gdje je do potkraj tjedna boravilo 57,5 tisuća gostiju, u znaku je velike smjene turista s brojnijim odlaskom od dolaska gostiju.

Iz hotelskih kuća i turističkih ureda s Makarskog primorja, prema stanju pristiglih rezervacija, informiraju kako će nakon vikenda u ljetovalištima od Brela do općine Gradac odmor nastaviti više od 45.000 turista.

Inače, četvrtog vikenda kolovoza znatno je povećan promet na Jadranskoj magistralui (D8), gdje se vozi usporeno u dugim kolonama. Od jutros je znatno pojačan i cestom Baško Polje – tunel Sveti Ilija do autoceste i u oba smjera vozi se u isprekidanim kolonama.

Trajekt na liniji Makarska – Sumartin u dvije dopodnevne plovidbe nije uspio ukrcati sve putnike i vozila za otok Brač, pa je tridesetak vozila ostalo čekati prvu poslijepodnevnu plovidbu.

Na liniji Drvenik – Sučuraj od jutros neprekidno plove dva trajekta, čekanje na ukrcaj je oko sat vremena, a s Hvara prema kopnu čeka se na ukrcaj oko dva sata.

Autobusi na makarski autobusni kolodvor stižu sa zakašnjenjem od pola sata, sva su mjesta u odlasku popunjena, iako su za udaljenija odredišta uvedene dodatne linije.

Hotelijeri nastavljaju poslovanje s oko 12.000 gostiju, imaju vrlo dobar booking za nastavak ljeta i posezonu te preporučuju prethodnu rezervaciju smještaja.

Kod privatnih kućevlasnika kao i u autokampovima ima slobodnioh mjesta pa prethodna rezervacija nije potrebna.

Fena

Podijelite članak