Portal 072info

TURIZAM OVE GODINE CVJETA: Idemo u Crnu Goru jer tamo ima puno raje

Ilustracija

U Crnoj Gori trenutno boravi više od 140.000 turista, što je za osam posto više u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, priopćila je danas Nacionalna turistička organizacija Crne Gore.

“Na graničnim prijelazima je u ovom periodu zabilježen promet vozila za 29 posto veći u odnosu na isto razdoblje prošle godine, promet vozila kroz tunel Sozina je veći za tri posto, a promet putnika u zračnim lukama je za pet posto veći”, navodi se u priopćenju.

Turistička organizacija priopćila je i da je broj korisnika roaming usluga veći za četiri posto u odnosu na lani.

Da je turistička ponuda sjevernih i središnjih krajeva Crne Gore sve atraktivnija govori podatak, kako ističe Turistička organizacija, da su nacionalni parkovi tijekom prethodnog tjedna zabilježili gotovo duplo bolji posjet nego u isto vrijeme prošle godine.

Turistička organizacija navodi i da je njen call-centar zabilježio proteklog tjedna ukupno 579 poziva, od čega se 129 odnosilo na pritužbe, dok se 446 poziva odnosilo na pružanje općih informacija o brojevima telefona, smještajnim kapacitetima, manifestacijama, uvjetima na putu i vremenskim prilikama, prenio je Tanjug.

Fena

Podijelite članak