Portal 072info

Turković ostaje iza rešetaka: Naredna kontrola zakazana za 26. januar 2015.

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOKU, OSTANITE INFORMISANI!

Obnovljeno suđenje u predmetu Zijad Turković i drugi koji su optuženi za ubistvo pet osoba, pljačku Cargo-centra Aerodroma Sarajevo, šverc droge, neovlašten promet oružja, kao i iznudu dionica Fabrike čarapa Ključ, te druga krivična djela pred Apelacionim vijećem Suda BiH počelo je 2. oktobra

Sud BiH je izvršio kontrolu opravdanosti pritvora za optužene Zijada Turkovića, Sašu Stjepanovića, Milenka Lakića i Fadila Aljovića, te utvrdio da razlozi za pritvor i dalje postoje. Naredna kontrola je 26. januara 2015. godine, saopćeno je iz Suda BiH.

Podsjećamo, obnovljeno suđenje u predmetu Zijad Turković i drugi koji su optuženi za ubistvo pet osoba, pljačku Cargo-centra Aerodroma Sarajevo, šverc droge, neovlašten promet oružja, kao i iznudu dionica Fabrike čarapa Ključ, te druga krivična djela pred Apelacionim vijećem Suda BiH počelo je 2. oktobra.

Provstepenom presudom Suda BiH Turković je osuđen na 40 godina zatvora kao i Milenko Lakić. Saša Stjepanović osuđen je na 12, Fadil Aljović na pet i Muamer Zahitović Ševrtko na tri godine zatvora. Tokom prvostepenog suđenja vođi i pripadnicima klana Zijada Turkovića, Sud BiH je utvrdio da je u “mercedesu ML”, registarskih oznaka A05-E-194, Šejle Jugo Turković, pronađen DNK Zikine dvije brutalno likvidirane žrtve, da se u njenom stanu na Grbavici “miješao heroin”, a ona vodila evidenciju dilanja droga i brojala novac, piše Dnevni avaz.

Osim toga, Sud je Šejli Jugo Turković, blokirao bankovni račun na kojem se nalazi 47.766,56 KM jer postoji sumnja da se radi o imovini stečenoj krivičnim djelom.

Avaz

Podijelite članak