42E49D3D F3B7 49CB 8879 6D37C0C350A8
AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
NER FIT

Ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković uputila je inicijativu Vijeću ministara da se pokrene kampanja promocije vakcinacije protiv koronavirusa te da se razmotri uvođenje podsticaja i stimulativnih mjera, poput omogućavanja jednog slobodnog dana svim uposlenicima koji se vakcinišu.

FIXGEHALT

Turković poziva javne i privatne kompanije, udruženja poslodavaca, sindikate i druge institucije da stimulativno djeluju na uposlenike i omoguće im da učestvuju u masovnoj imunizaciji koja je započela u našoj državi.

Također, šefica bh. diplomatije je pozvala i sve druge državne institucije, entitete, kantone i općine da podstaknu uposlenike da se vakcinišu, da im omoguće slobodan dan ili ih stimuliraju na vakcinaciju na drugi način.

“Napokon imamo dovoljne količine vakcina. Očekujemo i nove pošiljke. Stabilna epidemiološka situacija je odlična prilika da provedemo što masovniju imunizaciju. 

LIDER

Prema informacijama s terena, odziv građana na imunizaciju bi mogao i trebao biti znatno viši. 

Stoga, smatram da smo svi obavezni u skladu s mogućnostima i nadležnostima stimulirati građane da zaštite sebe i druge od virusa”, izjavila je Turković.