Turković u Indoneziji: BiH posjeduje potencijale za saradnju u oblasti drvne industrije

Turković u Indoneziji: BiH posjeduje potencijale za saradnju u oblasti drvne industrije

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković se, tokom posjete Republici Indoneziji, u Džakarti sastala s koordinirajućim ministrom pomorskih i investicijskih poslova Indonezije Luhutom Binsarom Pandjaitanom.

Na sastanku je razgovarano o mogućnostima jačanja ekonomske saradnje dvije zemlje te o prednostima bosanskohercegovačkog tržišta za investiranje.

Turković je naglasila da Bosna i Hercegovina posjeduje potencijale za saradnju u oblasti drvne industrije te da postoje velike mogućnosti za investiranje u proizvodnju hrane, ali i za izvoz proizvoda s halal certifikatom.

Također, istakla je da se uspješna saradnja može ostvariti i s rastućom bh. namjenskom industrijom, posebno imajući u vidu da je Indonezija ranije sarađivala s bh. kompanijama iz ove oblasti.

Turković je pozvala Pandjaitana da u narednom periodu, zajedno s delegacijom privrednika, posjeti Bosnu i Hercegovinu kako bi se razmotrile mogućnosti saradnje i mogućih investicija.

Pandjaitan, koji je jedan od najuticajnijih indonežanskih političara i biznismena, penzionisani je general vojske s četiri zvjezdice i bivši komandant elitnih vojnih specijalnih snaga. Osnivač je i fondacija koje su osnovale škole i tehnološki koledž za siromašne studente te pomažu mlade talente.

Avaz

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE