Turska borbena bespilotna letjelica Bayraktar AKINCI B uspješno završila testove gađanja

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Turska borbena bespilotna letjelica Bayraktar AKINCI B, opremljena s dva motora od po 750 konjskih snaga, uspješno je završila testove gađanja s teškim teretom.

Selcuk Bayraktar, čelnik kompanije Baykar, turske odbrambene kompanije specijalizirane za bespilotne letjelice i umjetnu inteligenciju, na Twitteru je objavio još jedan uspjeh borbene bespilotne letjelice Bayraktar AKINCI B.

– Bayraktar AKINCI B je uspješno završio testove gađanja s teškim teretom na velikoj visini i kompletom za navođenje TEBER-82 – kazao je on.

Turska borbena bespilotna letjelica Bayraktar AKINCI B, opremljena s dva motora od po 750 konjskih snaga, ranije ovog mjeseca oborila je vlastiti rekord leta i potvrdila uspješnog projekta AKINCI koji provodi kompanija Baykar pod vodstvom Direkcije za odbrambenu industriju pri Predsjedništvu Republike Turske.

ČITAJ JOŠ:  Milanović laže i vrijeđa: Visoki predstavnik u BiH je ilegalan, a glodavca Zekanovića je trebalo uhapsiti, nemam ništa protiv Švedske i Finske, ali..

Iz kompanije Baykar saopćeno je tada da je borbena bespilotna letjelica Bayraktar AKINCI B treći put srušio vlastiti rekord visine leta i da je taj podvig ostvaren tokom testiranja izdržljivosti, visine i brzine.

Testiranje je izvedeno u Centru za letenje, obuku i testiranje na poligonu aerodroma Corlu, a Bayraktar AKINCI B izveo je let u trajanju od 20 sati i 23 minute i tom prilikom dosegao rekordnu visinu od 45.118 stopa (13.716 metara).

GODISNJICA
MARKETING