Turska donirala sedam kamiona namještaja za BiH

Turska donirala sedam kamiona namještaja za BiH

Ovaj put u poplavama pogođene gradove u BiH stiglo je sedam kamiona koji su dovezli namještaj i tepihe. Kamioni su prebačeni u Brčko odakle će biti distribuirana pomoć.

Organizacija turski Crveni polumjesec donirala je namještaj poplavljenim gradovima Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).

Nakon strašnih poplava koje su zadesile BiH, Crveni polumjesec je odmah dostavio četiri kamiona i jedan kargo avion humanitarne pomoći za pogođene stanovnike BiH.

Ovaj put u poplavama pogođene gradove u BiH stiglo je sedam kamiona koji su dovezli namještaj i tepihe. Kamioni su prebačeni u Brčko, odakle će biti distribuirana pomoć.

U kamionima pomoći, koju je prikupila općina Eyup u Istanbulu, nalazi se 255 tepiha, 53 komada namještaja, 2.780 deka, higijeska sredstva i hrana u konzervama.

Predsjednik turskog Crvenog polumjeseca Ahmet Lutfi Akar izjavio je da ova organizacija ulaže velike napore kako bi pomogla stanovnicima BiH.

“Bosanski narod nije sam, mi smo tu da im pomognemo koliko možemo. Nastavljamo sa aktivnostima da dostavimo pomoć svima kojima je potrebna. Iz općine Eyup stigla je pomoć u vidu sedam punih kamiona”, rekao je Akar.

Istakao je da se narednih dana očekuju novi konvoji pomoći iz Turske, napominjući da bi trebalo stići nekoliko desetina kamiona sa namještajem.

Dodaje kako se na putu za BiH već nalaze dva kamiona sa namještajem, higijenskim sredstvima i odjećom.

Agencija Anadolija

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE