Portal 072info

Turska najtraženija, Albanija najjeftinija

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Početak je sezone godišnjih odmora i planiranja ljetovanja. Bez obzira na ekonomsku krizu, većina bh. građana već je rezervirala boravak na moru.

Luksuzni hoteli

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Iz sarajevske turističke agencije „Relax Tours“ kazali su nam da je, prema broju prodatih aranžmana, Turska, kao i prethodnih godina, i dalje najpopularnija destinacija.

– Naši građani najviše su zainteresirani za Tursku, mada su tražene destinacije poput Albanije i tradicionalno Jadran. Najskuplja destinacija je Turska, ali i Albanija je veoma tražena. Tamo imaju jeftinije luksuzne hotele. Slobodno možemo reći da Albanija polako postaje vjerna kopija Turske – kazali su nam iz ove agencije.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Građani koji zbog teške situacije nisu u mogućnosti platiti mnogo za ljetovanje, biraju jeftinije destinacije. Iz turističkih agencija kazali su nam da je najjeftinija Albanija, a potom Neum.

– Najtraženiji je avioprogram za Antaliju, zapravo antalijsku regiju. Ove je godine rekordna potražnja. Putnici imaju direktan let iz Sarajeva. Nakon Turske traženi su Albanija i Jadran. Veoma je jeftino u turskom ljetovalištu Kušadasi, od 350 KM pa nadalje – kazao je direktor „Centrotoursa“ Muamer Lutvić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
26AD2F42 BF2A 4C5A 8220 19E3E77138F4

Gradac i Korčula

U „Centrotoursu“ navode da su aranžmani u Albaniji od 450 do 1.000 KM, u zavisnosti od hotela i usluge.

– U Hrvatskoj su najtraženiji Gradac, Korčula… Veoma mali broj građana odlučuje se za neke skuplje destinacije, to su pojedinačni slučajevi i rezervacije – kazao je Lutvić.

Mjesecima unaprijed rezervacije

Iz bh. agencija kažu da su ove godine brojni bh. građani mjesecima unaprijed rezervirali ljetovanje, što nije bio slučaj do sada. Pojedine turističke agencije veliki dio svojih aranžmana već su rasprodale.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

AVAZ

Podijelite članak
  • 13
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6