Portal 072info

Turska: Pacijentica u žuči imala 900 kamenčića!

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Nakon što se Turkinja Kadriya Gungor javila ljekaru zbog jakih bolova u stomaku, odmah je upućena na operacioni stol. Doktori su iz njene žučne kese izvadili čak 900 kamečića raznih veličina.

Kadriya Gungor iz gradića Muš došla je u Bitlis, jer je tamošnja Poliklinika za opću hirurgiju u tom dijelu Turske poznata po dobrim stučnjacima i uspješno obavljenim operacijama.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Gungor je četiri godine patila od bolova u predjelu stomaka. Nije smjela otići pod nož, jer je strahovala da će nešto krenuti naopako. U Bitlisu se susrela s hirurgom Tolgom Kafadarom. On je ubijedio da treba otići na operacijski stol, te da će je to riješiti dugogodišnjih bolova.

Kafadar je rekao da je Kadriya primljena sa teškim bolovima u stomaku, te da joj je nakon pregleda dijagnosticiran kamen u žučnoj kesi. Nakon dvosedmične terapije u bolnici gospođa Gungor je ušla u operacijsku salu, piše Anadolu Agency.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

„Operacija je prošla uspješno. Međutim, desilo se nešto što nas je sve iznenadilo. Članovi ekipe koja je vodila operaciju žučne kese Kadriye Gungor izbrojali su 900 manjih i većih kamenčića koje smo izvadili iz njene žučne kesice. U Bitlisu se često susrećemo s problemom kamenca u žuči, pogotovo kod žena. Međutim, ovo nas je stvarno sve iznenadilo“, kazao je doktor Kafadar.

Pacijentica je uspješno podnijela operaciju i oporavlja se pod nadzorom osoblja Poliklinike za opću hirurgiju.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)