Portal 072info

Turska policija zaplijenila više od 7,5 miliona stabljika konoplje i 1,6 tona marihuane (FOTO)

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Turske snage sigurnosti zaplijenile su 7.571.062 stabljike indijske konoplje i 1.600 kilograma marihuane na periferiji distrikta Lice u provinciji Diyarbakir, javlja Anadolu Agency (AA).

Iz ureda guvernera Diyarbakira saopćeno je da su zabranjene materije zaplijenjene u opsežnoj operaciji protiv lanca narkoterora kojeg provodi teroristička organizacija PKK.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Zasađene stabljike konoplje pronađene su i zaplijenjene na 89 lokaliteta na kojima su pronađeni i bazen i mreža navodnjavanja. Zaplijenjeno je i 1,6 tona marihuane koja je bila skrivena u vrećama.

“Zaplijenjena količina konoplje je najveća koja je u protekle četiri godine zaplijenjena u jednoj operaciji u Turskoj. Uništavanjem te materije spriječeno je njeno krijumčarenje kojim se truju milioni ljudi“, navodi se u saopćenju.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Uhapšena je jedna osumnjičena osoba, a u toku je dalja istraga o slučaju.

Uzgoj indijske konoplje u teško prisupačnim periferijama na jugoistoku Turske i krijumčarenje opojnih sredstava predstavljaju jedan od osnovnih izvora finansiranja terorističke organizacije PKK.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
072 Mirza Husetic 1

Turske snage sigurnosti provode opsežnu borbu protiv terorista PKK-a unutar Turske, ali i na sjeveru susjednih Iraka i Sirije.

PKK-a je separatistička organizacija koja se nalazi na listi terorističkih grupa u Turskoj, Europskoj uniji i Sjedinjenim Američkim Državama (SAD). Tokom trodecenijske terorističke kampanje protiv Turske, teroristi PKK-a ubili su najmanje 40.000 ljudi.

Podijelite članak
  • 13
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Turska napravila svoj mobilni antidron sistem

072info.com

Nelegalna grana “poljoprivrede”: Plantaže marihuane niču širom BiH

072info.com

Haos u Istanbulu: Vozila zarobljena u vodi, intervenišu vatrogasci

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6