Portal 072info

TURSKA SPAŠAVA TURISTIČKU SEZONU: Testovi na koronu će se raditi na licu mjesta

marmaris beach 696x320 1
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Prvi centri za testiranje na Covid-19 bit će otvoreni na aerodromima u Istanbulu, mediteranskom ljetovalištu Antaliji, zapadnoj provinciji Izmir i odmaralištu Dalaman, dok će na ostalim aerodromima biti uspostavljeni do 15. jula, prenosi turski “Daily Sabah”.

Test, koji će koštati 15 eura, rezultate će ponuditi u roku od dva sata, a turisti će se moći testirati kad god žele, dodao je ministar.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner


Žele turiste nazad

Nakon što je turizam širom svijeta zaustavljen zbog pandemije koronavirusa, a broj zaraženih u Turskoj opada, ova zemlja se želi vratiti turizmu izdajući, između ostalog, certifikate za kompanije koje su poduzele potrebne korake protiv širenja virusa.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Kako je saopćeno iz Ministarstva kulture i turizma Turske, zajedno s ministrom vanjskih poslova Mevlutom Čavušoluom (Cavusoglu), vodilo je intenzivne diplomatske aktivnosti kako bi pomoglo povratak turista.

Dokumenti s informacijama o zdravstvenoj infrastrukturi, pripremama i mjerama u turističkim područjima poslani su u 100 zemalja iz kojih Turska privlači najviše turista, a u Antaliju su pozvani ambasadori 60 zemalja i predstavnici medija.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
072 Mirza Husetic 1

– Turska nastavlja slijediti svoj cilj da do 2023. godine privuče 75 miliona turista godišnje i ostvari od turizma prihode u visini od 65 milijardi dolara i to će postići – saopćeno je.
Pad nakon rekordne godine

Zbog pandemije, broj stranaca koji su posjetili zemlju smanjio se za 66,35 posto u periodu januar – maj na godišnjem nivou, pokazuju podaci Ministarstva kulture i turizma.

Turska je tokom prvih pet mjeseci ove godine primila više od 4,2 miliona stranih posjetilaca, a u mjesecima potpunog zastoja u zemlji je zabilježen pad od 99,2 posto, prenosi Biznisinfo.ba.

Prošle godine, u tu zemlju je ušlo više od 45 miliona stranaca, što je najveći broj ikad zabilježen prenosi Avaz.


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 14
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Koronavirus opet pronađen na ambalaži smrznute hrane u Kini

072info.com

Želučana viroza: Simptomi i kako je razlikovati od običnog trovanja hranom?

072info.com

Bh. ugostitelj stavio ključ u bravu: Vidimo se u boljim vremenima!

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6