Turski investitor planira otvaranje fabrike u Zenici i posao za 150 radnika

Turski investitor planira otvaranje fabrike u Zenici i posao za 150 radnika

Delegacija zainteresovanih investitora iz Turske na čelu s Lutfu Edeom generalnim direktorom kompanije Omurpen posjetili su jučer Gradsku upravu Zenice.

Gradonačelnik Fuad Kasumović razgovarao je s predstavnicima investitora o projektima za koje su zainteresovani kada su u pitanju ulaganja u ovaj grad.

Gradonačelnik je ovom prilikom prezentovao potencijale grada Zenica i naglasio da će Gradska uprava investitorima pružiti stručnu pomoć da se projekti realizuju u što kraćem vremenu kao i povlastice u skladu sa važećim propisima.

Lutfu Ede upoznao je prisutne da je kao investitor zainteresovan za otvaranje fabrike za proizvodnju metalnih proizvoda uz zapošljavanje oko 150 radnika.

Tokom razgovora Kasumović je predložio da investitori obiđu prezentovane zone i lokacije kako bi se što bolje upoznali sa prostorom i mogućnostima i shodno tome precizirali svoje zahtjeve prema Gradskoj upravi.

Nakon sastanka investitori su u prisustvu predstavnika Gradske uprave obišli poslovne zone kojima Grad Zenica raspolaže i opredijelili svoje interese.

Učesnici sastanka su saglasni da se u što skorije vrijeme krene u realizaciju zahtjeva investitora.

Akta.ba

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE