Turski investitori zainteresirani za realizaciju četiri velika projekta u Zenici

IMG 8356
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Predstavnici fondacije “Yapi Teknik HNN” razgovarali su danas sa gradonačelnikom Zenice Fuadom Kasumovićem i njegovim saradnicima o realizaciji čak četiri projekta. Kako su tom prilikom istakli, njihova namjera je investirati u Bosnu i Hercegovinu, a kao veoma interesantna sredina, pored još nekih bh. gradova, je upravo i Zenica.

Razgovarajući sa gradonačelnikom Kasumovićem, koji im je prezentirao nekoliko projekata, kao najinteresantniji projekti učinli su im se žičara do Smetova, stambeno-poslovni projekt na Staroj pijaci, podzemne garaže na Trgu Alije Izetbegovića i Poslovno-prodajna zona “Zenica Jug” poznatije kao “Antena”.

ČITAJ JOŠ:  POTRESNA PRIČA: Ko je kriv za smrt 10-godišnje djevojčice u Zenici?

“Sa zainteresiranim investitorima smo obavili ozbiljne razgovore. Očekivano, ne mogu se donijeti tako bitne strateške odluke nakon samo jednog razgovora. Međutim, optimista sam budući da se radi o ozbiljnim investitorima koji su pokazali veliko interesovanje za ulaganje u četvrti grad po veličini u našoj zemlji. Posebno ih motivira što je sva procedura, praktično, završena i sa realiziranjem ovih projekata može se početi veoma brzo. Predstoji još komunikacija nadležnih službi sa fondacijom, kada će se sve ono o čemu smo razgovarali i formalizirati papirološki”, poručio je gradonačelnik Kasumović.

ČITAJ JOŠ:  BRAVO: Kasumović i Grad Zenica smještaju majku i dijete u stan

Muhammed Ciftci u ime fondacije “Yapi Teknik HNN” izrazio je želju da upravo u Zenici realiziraju četiri projekta.

“Interesantna nam je, posebno, poslovno-prodajna zona “Zenica Jug”, ali i žičara do Smetova koji su pravi turistički potencijal. Interesanto, uvidjeli smo da Zenica nema ni hotela sa pet zvjezdica, tako da su nam i takve investicije interesantne. Za sada smo razgovarali o realizaciji četiri projekta, a upućeni smo i u vezi sa projektom modernog aqua parka u Crkvicama. Ne dolazimo u Zenicu da zaradimo nego da uradimo nešto za BiH i Zenicu”, rekao je Ciftci.

ČITAJ JOŠ:  PROTESTI ISPRED FIRME: Radnici zeničkog Preventa i dalje na “čekanju”

Nakon konstruktivnog sastanka i razgovora sa gradonačelnikom Zenice, predstavnici turske fondacije, sa predstavnicima Gradske uprave Zenica, obišli su lokacije na kojima su zainteresirani da realiziraju projekte i ulože novac.

GODISNJICA
MARKETING