TUŽAN PRIZOR: Pogledajte kako izgleda zgrada nakon požara u “Papirnoj” (FOTO)

U zeničkom naselju Papirna sinoć se, kako je 072info već pisao, odvijala se prava drama kada je došlo do požara na zgradi usljed kojeg je, tvrde mještani, pričinjena materijalna šteta na desetak stanova.

Prema zvaničnim informacijama iz policije, do požara je došlo u 3.10 sati.

-Srećom, nema povrijeđenih osoba. Došlo je do požara na krovnoj konstrukciji, a još nije poznato šta je uzrok požara – kažu iz policije.

Ističu da još nije počeo uviđaj, a kojim će biti rasvijetljene sve okolnosti ovog požara.

Prema nezvaničnim informacijama, u ovom požaru materijalna steta pričinjena je na deset stanova.  Navodno, uzrok požara je ljudski nemar, odnosno lug koji je istresen na tavanu zgrade.

Štetu koju je ovaj požar pričinio i ostavio iza sebe najbolje govore današnje fotografije, potpuno izgorene krovne konstrukcije.

Brojni mještani ovog zeničkog naselja izašli su sinoć iz svojih stanova, vidno potreseni požarom kakav se dugo nije zapamtio.

-Profesionalna vatrogasna jedinica Zenica bila je na terenu od 3 do 7 sati ujutro, kako bi lokalizovali požar i zaustavili širenje. U gašenju su učestvovala četiri vozila i deset vatrogasaca – objavljeno je na stranici PVJ Zenica.

Inače, ova zgrada je nacionalni spomenik BiH.

Prethodni članakZbog nepoštivanja mjera izdati prekršajni nalozi u visini od skoro 442.000 KM
Sljedeći članakOd 1. jula odlučili povećati plaće zdravstvenim radnicima “u prosjeku od 50 do 60 KM”