ejvi instagram
AUTOR: H.D.
DATUM: stu 26, 2021 @ 9:00
KATEGORIJA: Lifestyle / Zabava
FIXGEHALT

Zbog teške bolesti Evi često provede po 24 časa dnevno prikačena na cjevčice koje je održavaju u životu.

NER FIT

Evi Tumbs (20) iz Skegnesa u Engleskoj, zvijezda preponskog jahanja najavila neuobičajenu tužbu, piše “Super žena“.

Ona je rođena 2001. godine, a nedugo po rođenju ustanovljeno joj je stanje spina bifida – rascep kičmenog stuba.

Zbog ove teške bolesti Evi često provede po 24 časa dnevno prikačena na cjevčice koje je održavaju u životu. Zbog ovog stanja joj se kičma i kičmena moždina još u utrobi majke nisu razvili kako treba, ali ova mlada djevojka uspjela je da ostvari nevjerovatnu karijeru u preponskom jahanju.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Evi je riješila je da tuži ljekara njene majke, dr Filipa Mičela, jer njenoj majci nije savjetovao da uzima suplemente prije trudnoće koji bi spriječili ovo stanje.

Ona, naime, tvrdi da, u slučaju da je ljekar njenoj majci Karolini, rekao da prije trudnoće treba da uzima folnu kiselinu i druge suplemente, smanjio bi se rizik da ona bude rođena sa ovom bolešću.

Tada bi, smatra Evi, Karolina odložila trudnoću i Evi ne bi bila rođena.

Sada od ljekara Evi potražuje višemilionsku odštetu na ime toga što je rođena bolesna, a milioni su joj potrebni da bi sebe održavala u životu.

Ljekar odbija odgovornost i kaže da je Karolini, kao i svakoj pacijentkinji, dao “razumne savjete”. Karolina tvrdi da joj ljekar nije napomenuo da su ovi suplementi obavezni:

“Da sam dobila pravi savjet, odložila bih trudnoću i spremila tijelo za nju, pa bih rodila normalnu, zdravu bebu, genetski drugačiju od Evi”, rekla je na sudu.

LIDER